a ja z piotrem dyskutowaliśmy o bagażnikach w F1 O1
Problem z Octaśką liczę na Waszą pomoc!
Zwiń
X
-
Problem z Octaśką liczę na Waszą pomoc!
Witam!
Mam problem ze swoją Ocatvią. Rocznik 2002 silnik 1.9 TDI AGR przebieg 51 000 km. Sprawa wygląda następująco:
gdy użytkuję ją po mieście nie ma z nią żadnego problemu moc w pełnym zakresie obrotów, jedynie może spalanie ciut większe niż kiedyś. Natomiast jak wyskoczę na trasę po przejechaniu jakichś 60 czasem nawet 100 km auto zaczyna słabnąć, po prostu nie ma czym jechać. Rozpędza się na prostej do 130 km/h a pod górkę jak jest 100 to jest dobrze. Problem znika po chwilowym postoju i pojawia się po przejechaniu kilkunastu kilometrów ponownie. Autko jest raczej szanowane, czasem je przegazuję ale z umiarem. Problem w tym że cienko teraz z kasą i nie chcę płacić 100 zł w skodzie za samo podpięcie pod kompa. Liczę na Waszą pomoc i pi razy drzwi o oszacowanie moich strat
Pozdrawiam i góry dzięki za pomoc!
Łukasz
-
-
Najlepiej podmienić przepływke i jeżdzić, tylko z kąt wziąć drugą .Może jak byś na spota przyjechał to koledzy by podmienili i wtedy byłoby już jasne.Ja miałem identycznie jak była rąbnięta 130 to max i więcej nie poszła, ale nie było różnicy czy miasto czy trasa.Może poprostu zaczyna siadać , ale na kompie chyba powinno pokazać jakieś błędy, jak nie no to możliwe że jakieś rozszczelnienie jak pisał kolega wyżej.Jeszcze jedno może być zawór elektromagnetyczny może się przycinać.Kierownice też odpadaja bo ich nie ma .Najlepiej podjechać do ZAUFANEGO mechanika to może coś znajdzie. TYMON--->
Komentarz
-
Komentarz